U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti stabilno i hladno vrijeme.

Prije podne i tokom dana preovladavaće sunčano ili uz malu dnevnu oblačnost, a uveče će doći do povećanja oblačnosti na sjeveru, saopšteno je iz republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvać slab uglavnom sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do osam, na jugu malo viša, a na planinama od nula stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno vedro i hladno vrijeme, a magle ima u kotlinama i uz riječne tokove.

Bjelašnica je u sedam časova bila najhladnija sa minus devet stepeni, zatim Borja, Čemerno i Livno sa minus pet, Kalinovik, Prijedor, Novi Grad i Han Pijesak sa minus četiri, te Kneževo, Mrkonjić Grad i Ivan Sedlo sa minus tri stepena.

U Prnjavoru, na Manjači, na Sokocu, u Gacku, Bihaću, Sanskom Mostu i Širokom Brijegu izmjerena su minus dva stepena, u Istočnom Sarajevu, Ribniku, Bugojnu, Gradačcu, Grudama i Zenici minus jedan, u Banjaluci, Rogatici, Sarajevu, Tuzli, Bratuncu, Srebrenici, Šipovu nula, u Ugljeviku, Doboju, Bileći i Rudom jedan, u Bijeljini i Višegradu dva, a u Trebinju, Mostaru i Neumu šest stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo