Ulica Milana Vrhovca je asfaltirana i svi infrastrukturni radovi koje je DNS počeo u Prijedoru neposredno prije izbora biće završeni jer su potpisani ugovori sa izvođačima radova.

Ovo je za Srpskainfo potvrdio načelnik Odjeljenja sa saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne odnose grada Prijedora Zlatko Ritan.

Gradska uprava Prijedora objavila je u toku kampanje da će biti asfaltiran veći broj ulica.  U nekim ulicama asfalt je skinut desetak dana prije izbora, ali još nije postavljen novi. Budući da je kandidat SNSD Dalibor Pavlović izabran za novog gradonačelnika, pojavili su se komentari građana da DNS neće završiti ono što je počeo u kampanji.

Međutim, Ritan ističe da nema razloga za brigu, jer se radovi nastavljaju.

– Danas je asfaltirana Ulica Milana Vrhovca. Nismo je mogli asfaltirati odmah, jer ima procedura, nije bitno samo staviti novi asfalt. Radili smo šahtove i slivnike za oborinsku kanalizaciju. Ne možemo posao koji traje mjesec dana, završiti za sedam dana-kaže Ritan.

On dodaje da će uskoro biti asfaltirana i Ulica Nikole Luketića u Čirkin Polju, u kojoj je asfalt skinut desetak dana prije izbora.

– Tu se ispituju vodovodne instalacije budući da se tu radi vodovodna mreža, a imali smo problema sa spojevima na mreži, tako da će biti i ona u narednom periodu završena. Istarska ulica i Ulica bratstva i jedinstva na Urijama će biti asfaltirane nakon Ulice Milana Vrhovca. Ulicu pored zgrade Elektrodistribucije i stare kuglane smo asfaltirali. Imamo još radova u Aerodromskom naselju i očekujemo da ćemo imati dovoljno novca da i to riješimo. Uglavnom, svi započeti poslovi će biti završeni – uvjerava Ritan.

On navodi će biti završeni radovi i na izgradnji novog parkinga kod H zgrada na Pećanima nakon što se izgrade slivnici za oborinsku kanalizaciju.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

-Mi nikada nismo nešto počeli, a da nismo to i završili. Ne znam kada je primopredaja vlasti, ali ugovori su potpisani sa izvođačima radova tako da će se ti poslovi završiti i u slučaju da ne budu gotovi prije primopredaje vlasti-kaže on.

Ritan je inače zamjenik predsjednika Gradskog odbora DNS Prijedor. Budući da je kao kadar ove partije postavljen za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i komunalne poslove, često je bio na udaru političkih protivnika i javno kritikovan.

Kao kandidat za odbornika u Skupštini grada Prijedora dobio je 4.845 glasova i zauzeo drugo mjesto na listi. Ispred njega je samo gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je bio i nosilac liste i dobio 5.660 glasova. Ritan smatra da je njegov dobar izborni rezultat uslijedio nakon marljivog obavljanja dužnosti u Gradskoj upravi.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Zlatko Ritan

-U zadnje dvije godine prešao sam 130.000 kilometara, ušao sam u svako selo i zaseok, razgovarao sa velikim brojem ljudi i rješavao njihove probleme. Znao sam da ću biti uz gradonačelnika po broj glasova, jer sam i radio, ali su i mediji mnogo pisali o meni, često i u negativnom kontekstu i pravili mi reklamu-poručuje on.

Dodaje da će prije odlaska sa dužnosti iz Gradske uprave napraviti spisak urađenog i postaviti kao izazov narednom načelniku da to dostigne.

-U prethodnoj godini smo asfaltirali 10 kilometaraputeva, u ovoj godini smo uradili blizu 20 kilometara puteva, vodovodnu mrežu u Čirkin Polju i Gomjenici-poručuje on.

Ritan je u Odjeljenju za saobraćaj i komunalne poslove zaposlen prije dvije godine kada su počeli problemi na relaciji DNS i SNSD. Nikada nije imenovan za načelnika Odjeljenja već je vršilac ove dužnosti, a jedno vrijeme je zbog političkih smjena bio savjetnik gradonačelnika za infrastrukturne radove.

Ističe da je spreman za odborničk mandat, te da očekuje jedinstvo odbornika DNS u Skupštini grada Prijedora.

-Sve što bude kvalitetno biću podrška, a sve što ne bude valjalo biću najglasniji protivnik. Očekujem da klub odbornika DNS bude jedinstven i da podrži sve što bude od koristi za Prijedor – zaključuje on.

Izvor: Srpskainfo