Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić ocijenila je da je obraćanje predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH Miloada Dodika Savjetu bezbjednosti UN bio pun pogodak, jer je neophodno razobličiti laži o Srbima i Republici Srpskoj.

– Svaka čast Dodiku za sinoćnje obraćanje, jer svi odavno znamo da je OHR smetnja životu, a kamoli funkcinisanju BiH. OHR radi posebno za bošnjačku komponentu, a visoki predstavnik Valentin Incko i ne sluša šta Srbi kažu i u njima samo traži krivca – rekla je Rajilićeva Srni.

Ona ističe da Incko govori ono što mu kažu hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić i lider SDA Bakir Izetbegović, a obojica su, kako kaže, junaci takozvane Armije BiH, koja je pokušala na svaki način da uništi Srbe tokom posljednjeg rata u BiH.

– Treba zaštititi i srpski narod i Republiku Srpsku i sve laži razobličiti na najbolji način, a obraćanje Dodika je bio pun pogodak. Treba nastaviti tako i tražiti i od drugih institucija, ne samo UN, gdje god se ukaže prilika, da se OHR protjera iz BiH i da narodi ovdje žive bez njihovohg protektorata – naglasila je Rajilićeva.

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je obraćajući se Savjetu bezbjednosti UN da Srbija, Hrvatska i Republika Srpska hoće da visoki predstavnik ode iz BiH, kao i da Valentin Incko mrzi Srbe i govori u ime bošnjačkog naroda, a ne Dejtonskog sporazuma.

Autor: SRNA/RTRS