U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti promenljivo oblačno uz koji sunčani interval i najvišu dnevnu temperaturu oko pet, a na jugu Hercegovine osam stepeni Celzijusovih.

Jutros je u većini krajeva pretežno vedro, na sjeveru oblačno, sa maglom po kotlinama i riječnim dolinama, kao i slabim mrazom u nižim predjelima, a na planinama i višim predelima umjerenim do jakim.

Sredinom dana biće pretežno sunčano u većini krajeva, dok će na sjeveru biti oblačno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i tokom noći naoblačenje sa zapada zahvatiće većinu krajeva.

Duvaće slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Hercegovini jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od nula do pet, na jugu Hercegovine do osam stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u osam časova: Drvar, Čemerno i Gacko minus deset stepeni Celzijusovih, Sokolac minus devet, Drinić, Han Pijesak i Kalinovik minus osam, Mrkonjić Grad minus sedam, Zenica, Ribnik, Foča i Rudo minus šest, Banjaluka, Mrakovica, Višegrad i Bileća minus četiri, Sarajevo i Srebrenica minus pet, Šipovo, Prijedor, Novi Grad, Srbac, Doboj i Bijeljina minus tri, Bjelašnica minus dva, Nevesinje minus jedan, Zvornik, Tuzla i Trebinje nula, Mostar dva i Neum četiri stepena Celzijusova.

Autor: SRNA/Srpskainfo