Nenad Nešić ove sedmice je izgubio kompas u svakom pogledu. Stranka mu se dodatno pocijepala, ostao je bez još dva poslanika u Narodnoj skupštini, a uspio je da zarati i sa PDP-om, tačnije sa njihovom perjanicom Jelenom Trivić, zbog čega je Nešić upozorenje dobio i od Branislava Borenovića.
Zato je Nešić na sjednicu Predsjedništva DNS-a prije dva dana, na kojoj je potvrđen sunovrat stranke, došao u velikom stilu. Novinarima je za oko zapao skupocijeni mercedes iz kojeg je izašao, a onda i to što je bio poprilično neformalno obučen. Dovoljno da se na društvenim mrežama brzo otkrije da samo jakna koju je nosio košta 4.000 maraka ili više od deset prosječnih penzija u Srpskoj.

Mercedes GLE Coupe kojim je došao na stranačku sjednicu košta bar 535 prosječnih penzija.

Naime, isti auto na OLX portalu, na kojem se objavljuju oglasi o kupoprodaji, prodaje se za nevjerovatnih 210.000 maraka. Oglas je ostavio ovlašteni zastupnik za prodaju i servisiranje Mercedes-Benz vozila iz Sarajeva.

Doduše, Nešić će vjerovatno reći da auto nije njegov već njegovog 40-ogodišnjeg brata, tačnije bratove firme “N Trade” iz Istočne Ilidže. I to je tačno, kao i da je osnivač tog trgovačkog preduzeća ove godine iskeširao više od 2.000.000 maraka za podizanje osnovnog kapitala firme. Samo prošlu godinu je završio sa skoro pola miliona maraka prijavljene dobiti i 23 prijavljena radnika.

Izvor: bl-portal