Na repertoaru Kina “Kozara” od 3. do 9. decembra, nalaze se filmovi:

Film – Bješe jednom

Termin – od 03. do 09.12. u 18.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 94 minuta

Žanr – Avantura

Originalni naziv filma – Come Away

Uloge – David Oyelowo, Angelina Jolie, Reece Yates, Michael Caine

Režija – Brenda Chapman

Dejvid, Petar i Alisa Lidlton uživaju u idiličnom detinjstvu u Engleskoj krajem 19. vijeka. Oni najviše vole da se igraju u svojoj bašti i obližnjoj šumi, a dečiju živopisnu maštu podstiču roditelji Džek i Rouz.

Alisa i Petar su zaljubljeni u svog starijeg brata Dejvida, koji svoju pažnju dijeli na sestrine čajanke sa plišanim igračkama i uzbudljive gusarske avanture sa mlađim bratom. Njihov svet će biti poljuljan kada tetka Elenor, osigura Dejvidu mjesto u prestižnom internatu, što znači da će Dejvid uskoro otići od kuće. Ali, zamišljeni života bez Dejvida postaje još gora stvarnost kada se dogodi tragedija – tokom igre na trošnom riječnom čamcu sa Petrom, Dejvid se oklizne i udavi.

Kako se situacija Lidltonovih pogoršava, i Petar i Alisa pronalaze snagu u moći svoje mašte i kreću u pravu avanturu kako bi spasili porodicu od besparice – avanturu koja ih vodi duboko u podle ulice viktorijanskog Londona, gde spoznaju neverovatna otkrića o poreklu svog oca.

Ohrabren, Petar shvata da nije rješenje da postane kao njegov stariji brat i  odlučuje da pobegne u vječno dječaštvo na ostrvo Nedođija. U međuvremenu, Alisa se upušta u svijet sopstvenog stvaranja, nazvan Zemlja čuda.

Tako se iz jedne tragične stvarnosti rađaju dve veoma različite fantastične legende: Petar Pan i Alisa u zemlji čuda.

Film – Streljcov

Termin – od 03. do 09.12. u 21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 100 minuta

Žanr – Biografska drama

Originalni naziv filma – Streltsov

Uloge – Alexander Petrov, Stasya Miloslavskaya, Aleksandr Yatsenko

Režija – Ilya Uchitel

Do svoje dvadesete godine Eduard Streljcov je imao sve o čemu se može sanjati: talenat, novac, slavu i ljubav. On je zvijezda u usponu sovjetskog fudbala. Cijela zemlja očekuje pobjedu nacionalnog tima na predstojećem Svjetskom prvenstvu gdje će Streljcov da se suprotstavi velikom brazilskom fudbaleru Peleu. Međutim, neprijatelji sportiste uništavaju njegovu karijeru nekoliko dana prije nego što tim krene na događaj. Kada se čini da se njegova sportska karijera zauvek završila, Streljcov mora ponovo da uđe na teren i dokaže da je pravi šampion koji zaslužuje svačiju ljubav.

prijedor24h