Čista je laž i manipulacija da članstvo u Brčkom, Loparama i ostalim opštinskim odborima ostaje uz DNS. Saopštenja DNS-a i izjave samoproklamovanog ”nosioca promjena” Nenada Nešića neće zaustaviti dalje osipanje stranke, poručio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović.

Povodom izjave iz DNS-a da su pojedincima u funkcije važnije od naroda, Popović poručuje da je glavni razlog zbog čega se predsjednik DNS-a i ”nosilac promjena”  deklariše kao opozicija upravo gubitak funkcije, koja mu je očigledno bila važnija i od Demokratskog narodnog saveza.

“Da su funkcije važnije od naroda i od Demokratskog narodnog saveza pokazala je upravo smjena Nenada Nešića sa pozicije direktora ”Puteva”, što pokazuje da je ta funkcija očigledno bila jača i od Demokratskog narodnog saveza “, poručio je Popović.

Popović navodi da raspuštanje odbora u Brčkom i Loparama i imenovanje za povjerenika Radislava Jovičića, koji je nedavno došao u stranku i koji je poslušnik Nenada Nešića, pokazuje da je DNS u velikom problemu i da nema kapacitet da sačuva i spriječi dalje osipanje stranke.

Popović ističe da predsjednik DNS-a Nenad Nešić nastavlja da vodi politiku koja će dovesti do nestanka DNS-a sa političke scene.

”DNS je interese jednog čovjeka, Nenada Nešića, stavio iznad interesa građana i Republike Srpske. Tužno je što će politika koju sada provodi DNS, na čelu sa ”nosiocem promjena” uništiti sve ono što je godinama gradio DNS i dovesti DNS do nestanka sa političke scene”, zaključio je Popović.

Izvor: ATV