Bojan Pećanac, odbornik u Skupštini grada Banjaluka rekao je da je politički avanturizam doveo do toga da DNS ostane bez ozbiljnog broja poslanika i odbornika.

Njegov odgovor Željku Dubravacu, povjereniku gradske organizacije DNS-a Banjaluka prenosimo u potpunosti.

“Poštovani gospodine Dubravac, od 21 člana Predsjedništva GO DNS Banjaluka u stranci je ostalo šest osoba, pri čemu neki od njih tvrde da neće više da imaju bilo kakve funkcije u stranci.

Stranku napuštaju i članovi Organizacije mladih DNS Banjaluka, članovi Organizacije žena DNS Banjaluka, predsjednici mjesnih odbora…

Sve ovo je rezultat političkog avanturizma zbog koga je DNS ostao bez ozbiljnog broja poslanika i odbornika koji su svojim radom i na svoje ime ostvarili rezultate koji su od DNS napravili respektabilnu političku opciju. U Banjaluci, Gradski odbor je na početku ovih izbora prepušten sam sebi, ali smo radili i svakodnevno koordinisali aktivnosti preko izbornog štaba koji smo konstituisali u sklopu priprema kampanje. Dva odbornička mandata ostvarili smo i pored toga što su odluke Predsjedništva ignorisane, a nakon poziva predsjednika stranke, koji Vas je kooptirao na mjesto sa kojeg pričate, da se glasa za kandidate opozicije a ne za stranku čiji je predsjednik. To su naši mandati, sve ostalo uključujući i dijelove svog života ostavili smo DNS. Predsjednik stranke je tražio da ovaj proces napuštanja prođe u fer atmosferi i taj dogovor je prekršio tjerajući Vas da omalovažite nas, ljude koji su stvarali DNS. Rezultat toga su novi izlasci iz DNS. Ali to je već vaš problem”, rekao je Pećanac.

Ranije danas, Dubravac je rekao da su istupanja članova DNS u najvećem gradu Srpske “manji potres koji je prošao bez većih posljedica”.

Izvor: ATV