Lica iz Prijedora čiji su inicijali N.K. i Z.K. osumnjičena su da su sjekla i otpremala drvo na osnovu falsifikovanih otpremnica, saopšteno je danas iz prijedorske Policijske uprave.
Osumnjičeno lice N.K. se tereti da je tokom ove godine bez rješenja nadležne gradske službe obavljalo djelatnost sječe i otpreme ogrevnog drveta, te da je potpisivanjem otpremnica sa pečatom odjavljenog samostalnog preduzetnika u ime prodavca i kupca falsifikovalo ovu ispravu.

Osumnjičeno lice Z.K. se tereti da je osumnjičenom N.K. omogućilo korištenje otpremnice ovjerene pečatom odjavljenog samostalnog preduzetnika i sačinjavanje neistinitih otpremnica za prodaju 18 metara kubnih drveta.

Policijska upraa Prijedor podnijela je Okružnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv lica N.K. i Z.K. zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem, falsifikovanje isprave i povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i stavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Izvor: Agencije