Policijska uprava Prijedor u ovoj godini podnijela je nadležnom tužilaštvu 22 izvještaja protiv 29 lica za počinjena 33 krivična djela koruptivnog karaktera, saopšteno je danas iz ove uprave.
“Najčećše evidentirana krivična djela iz ove oblasti su zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i nesavjestan rad u službi”, navodi se u saopštenju povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da u slučaju saznanja o koruptivnim radnjama ili licima koja su uključena u nedozvoljene aktivnosti, ta saznanja prijave na besplatni servisni broj 122 ili da se obrate u najbližu policijsku stanicu.

“Zajedničkim zalaganjem građana i policije može se doprinijeti adekvatnijoj borbi protiv ove negativne društvene pojave, imajući u vidu da korupcija može biti prisutna u svim društvenim sferama, bilo da se radi o sticanju vlastite koristi ili koristi za druga lica koja djeluju kao pripadnici organizovane grupe”, navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Prijedor podsjećaju da se korupcija može prijaviti i putem veb servisa na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a svaka zaprimljena prijava se provjerava i djeluje se u pravcu dokazivanja krivičnog djela.

Izvor: Agencije