U toku je kriminalistička obrada lica čiji su inicijali V.S. iz Prijedora koje je lišeno danas slobode u Omarskoj zbog postojanja osnova sumnje da je u prostorijama Osnovne škole “Vuk Karadžić” kao direktor ove školske ustanove izvršio krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.
Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović izjavila je Srni da će V.S. sutra uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu biti predat Republičkom javnom tužilaštvu.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva realizovali su operativnu akciju ‘Erato’ u okviru koje je lišeno slobode lice V.S. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”, istakla je Miljanovićeva.

Ona je naglasila da se lice V.S. sumnjiči da je navedeno krivično djelo počinio danas u svojstvu direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” tako što je zahtjevao i primio novčani iznos, u namjeri da iskorištavanjem svog službenog položaja omogući sebi protivpravnu imovinsku korist.

Na osnovu Naredbe Okružnog suda u Banjaluci izvšreni su pretresi na više lokacija u Prijedoru prilikom kojih su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu za izvršenjem ovih krivičnih djela.

Srna nezvanično saznaje da je V.S. uhapšen zbog primanja mita od učiteljice koja je radila po ugovoru u ovoj školi a s ciljem da bi joj produžio ugovor.

Izvor: Agencije