Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Omarske čiji su inicijali V.S. priznao je danas da je počinio krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja nakon čega je pušten da se brani sa slobode, objavljeno je na sajtu Republičkog javnog tužilaštva.

On je danas ispitan u Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, te pušten jer nisu postojali zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora.

V.S. se sumnjiči da je juče u svojstvu direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Omarske učinio krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja tako što je od radnice ove škole, zaposlene na određeno vrijeme, zahtijevao 2.000 KM.

U saopštenju se navodi da je, od zahtijevanog iznosa, primio 1.000 KM, a preostali iznos trebao je da primi do marta 2021. godine, a sve u namjeri da iskorištavanjem svog službenog položaja pribavi sebi ili drugim licima protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni je juče lišen slobode u operativnoj akciji koju su realizovali policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

Autor: SRNA/ATV