U novembru mjesecu Grad Prijedor bio je prinuđen da podigne kratkoročni kredit u iznosu od nepunih 27.000 KM (dvadeset i sedam hiljada KM). Dobro ste pročitali, 27.000 KM. Šta se dešava i kakvo je stanje u budžetu grada koji podiže kredit u iznosu od 27.000 KM. Možda je trebalo da se plati račun za struju u zgradi gradske uprave, ko zna.

U isto vrijeme, kod ovakvog stanja budžeta, odlazeći Gradonačelnik je kroz izmjene Plana javnih nabavki i potpisivanje ugovora za izvođenje “dodatnih” radova sa “podobnim” firmama na javnoj rasvjeti i radova na putevima, obavezao Grad, odnosno zadužio, za dodatnih 3,5 miliona maraka. Tom iznosu treba dodati i dva ugovora o izvođenju dodatnih radova nepoznate vrijednosti.

Koliko toga će tek”isplivati na površinu”, koliko je Grad stvarno zadužen i šta je DNS uradio od Prijedora saznat će se nakon preuzimanja pozicije novoizabranog gradonačelnika.

Jedno je sigurno, “podobni” će zaraditi milione, DNS će u opoziciju, odgovorni će “promijeniti dresove” i skrasiti se u novim partijama, bivši gradonačelnik u skupštinske klupe ili van politike i svi će glumiti nevine.

Gospodo, vašim prelascima u druge partije ili povlačenjem iz politike nećete izbjeći odgovornost za sve što ste uradili našem Prijedoru.