Opštinski odbor DNS-a Vukosavlje napustio je DNS, a rad će nastaviti u novoj stranci koju će formirati Darko Banjac, nekadašnji generalni sekretar DNS-a.

Predsjednik odbora Vesna Pašalić rekla je da je napuštanje DNS-a izraz nezadovoljstva djelovanjem predsjednika stranke Nenada Nešića, koje je u suprotnosti sa izvornim principima DNS-a.

– Rukovodstvo i veliki broj članova DNS-a u Vukosavlju nezadovoljni su Nešićevom odlukom o raskidanju sporazuma sa dosadašnjim koalicionim partnerima, čime bi srpske stranke izgubile većinu u Skupštini opštine – izjavila je Srni Pašalićeva.

Ona je navela da je DNS na proteklim lokalnim izborima podržao člana SNSD-a Borislava Rakića, zajedničkog kandidata srpskih političkih partija za načelnika opštine Vukosavlje.

Pašalićeva je istakla da će se poštovati ranije potpisani koalicioni sporazum i prilikom formiranja Skupštine opštine Vukosavlje, u kojoj DNS ima jednog odbornika i sa srpskim blokom će činiti skupštinsku većinu.

– Posljednji događaji u DNS-u zbunili su članove ove stranke u Vukosavlju, opštini sa oko 5.000 stanovnika koja je formirana nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma – rekla je Pašalićeva.

Autor: SRNA/ATV