Jesenja polusezona je završena. “Rudar Prijedor” je na prvoj poziciji Prve lige Republike Srpske. U prijedorskom klubu oragnizovan je koktel, na kojem su uprava, igrači i prijatelji kluba imali priliku da se osvrnu na 2020. godinu.
Što se kapitena Nemanje Pekije tiče, zadovoljan je onim što su postigli, te da se uz ispravljanje nekih grešaka u igri u nastavku sezone može sačuvati liderska pozicija.

– Mislim da možemo biti zadovoljni. Pokazali smo da smo među glavnim favoritima za osvajanje titule. To je naš cilj od početka, i idemo ka tome. Imali smo par kikseva koji nam se ne smiju dogoditi na proljeće. Nadam se da ćemo popraviti realizaciju, pošto nam je to trenutno najveći problem – reko nam je Pekija.

On je dodao da smatra da je proširenje lige bilo pun pododak, da su protivnici kvalitetni ali da se “Rudar” u svemu najbolje snašao što pokazuje i stanje na tabeli.
Iz uprave kluba poručili su da je sportska strana prioritetna, ali da se aktivno radi i na onoj poslovnoj, kao i na unapredenju infrastrukture. Što se poslovne strane tiče, najveći dio dugovanja je regulisan, račun je odblokiran. Najvažnije je da su ukupna dugovanja umanjena, a da su postojeći dugovi reprogramirani, a krajnji cilj je da i oni budu riješeni do juna 2021. godine, kaže predsjednik kluba Darko Milunović.

– Ide to jednim dobrim tempom. Moglo bi i bolje da nismo ulagali u igrački kadar. Međutim, mi u ovom trenutku imamo ponude za naša tri najperspektivnija igrača koje prevazilaze pola miliona maraka. Bio bi to najveći prihod od transfera u istoriji kluba. Ali mi smo se odlučili da sa najboljim mogućim timom završimo sezonu, plasiramo se u Premijer ligu i dodatno pojačamo ekipu. Jer ideja je da „Rudar” iz godine u godinu bude sve bolji i bolji – izjavio je Milunović.
On je napomenuo da se pokazalo da je Boris Savić bio pravi izbor za šefa stručnog štaba, koji je afirmisao nekoliko mlađih igrača, što nije lako činiti kad je cilj prva pozicija. A ta činjenica je i potvrda da se dobro radi u i omladinskom pogonu.
Jedini cilj koji nije ispunjen, kažu iz uprave „Rudara”, jeste vraćanje publike na stadion. Ali, tu stvari nisu bile u njihovim rukama, već je prepreka bila pandemija.

Izvor: Kozarski