Otac Darka Lazića, Milan, uradio je prije izvjesnog vremena operaciju želuca kako bi smršao poput sina. Međutim nakon zahvata se sve zakomplikovalo i on je izgubio borbu za život.

Odmah nakon toga Darkova vjerenica Marina, oglasila se za Blic i potvrdila da je operacije želuca pošla po zlu.

– Šta da vam kažem? Svi smo porodično potreseni, neraspoloženi i utučeni. Strepimo sve vrijeme. Čekamo da se Darko vrati iz Ciriha i da vidimo šta i kako. U komi je i dalje, stanje nije kako treba. Imao je dobru namjeru da smrša kao Darko, jer je vodio bitku sa velikim brojem kilograma, ali eto kako su ga na kraju loše vijesti zadesile. To je sve što mogu da kažem – rekla je Marina Gagić nedavno za Blic.

Međutim, na sajtu jedne privatne klinike upozoravaju na niz nuspojava usljed operacije smanjivanja želuca. Na sajtu jedne privatne beogradske klinke koja radi operaciju želuca može se pročitati kako komplikacije nakon operacije nisu nimalo naivne.

– Komplikacije do kojih može doći su infekcija (može doći do curenja sadržaja iz preostalog dijela želuca što dovodi do peritonitisa), krvarenje, duboka venska tromboza i posljedično plućna embolija. Može doći do pojave kamenja u žučnoj kesici i razvoja anemije ili osteoporoze zbog neadekvatne apsorpcije hranljivih sastojaka – piše na sajtu klinike.

Cijena ovog zahvata iznosi od 2.200 do 6.000 evra, u zavisnosti od toga koja se metoda primjenjuje.

Izvor: Srpskainfo