Prema izvorima iz DNS-a do kojih je došao naš portal, večerašnji sastanak predsjednika GrO DNS-a Dragutina Rodića sa predsjednicima MO i dijela članova predsjedništva, neće se pamtiti po dobroj atmosferi.

Teške riječi, međusobni sukobi, osuđivanja i ostavke, obilježili su sastanak Dragutina Rodića i predsjednika MO Gradske organizacije DNS Prijedor. Pošto je prethodno bila najava da preko 30 predsjednika MO neće prisustvovati sastanku Rodić je na isti pozvao članove predsjedništva od kojih se polovina nije odazvala. U toku samog sastanka još tri predsjednika MO podnijela su neopozive ostavke.

Najviše kritike upućeno je prijašnjem rukovodstvu stranke koje je neprovjerenim i nepouzdanim članovima davala da obavljaju najodgovornije funkcija kako na lokalnom tako i na republičkom nivou. Sastanak je završen tako što je većina od ukupnog broja prisutnih odlučila da politički aktivizam nastavi u drugim političkim strankama.

Ovih dana u Prijedoru su sve češće informacije da bi DNS u Skupštini grada Prijedora mogla da zastupaju svega dva odbornika.

prijedor24h