Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni prijedlog protiv glumca i voditelja Milana Kalinića zbog učestvovanja u tuči na košarkaškoj utakmici koja se aprila 2019. godine igrala između Crvene zvezde i Partizana, saznaje Blic.

Prema informacijama koje posedujemo, optužni predlog podnet je Višem sudu koji je zakazao suđenje za 25. januar naredne godine. Optužnim aktom Kalinić se tereti za krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu za koje je zaprijećena kazna zatvora do tri godine.

Incident zbog kojeg je protiv glumca i voditelja Milana Kalinića prvobitno pokrenuta istraga, a potom podignuta optužnica, dogodio se početkom aprila 2019. godine, neposredno pred početak košarkaške utakmice Partizan – Crvena zvezda.

Kako smo pisali, on se sukobio sa Daliborom Dadom Krkovićem i to, navodno, zbog mjesta sjedenja u VIP dijelu hale.

Pomahnitalog Kalinića od Krkovića, kojem je raskrvario glavu, razdvajao je političar Dragan Šutanovac, o čemu svjedoče brojne fotografije i snimci iz hale, gdje se vidi kako Kalinić udara navijača.

Nakon incidenta Milan Kalinić se uključio u program na jednoj televiziji, gdje je rekao da je “upleten u sukob jer mu je prijatelj napadnut vrlo prostački”.

– Nasilja nije bilo sa moje strane, to je bio odgovor na nasilje ni iz čega. Jednog potpuno bahatog i agresivnog ponašanja ni iz čega. Ja sam upleten u sukob jer je u sukobu bio moj prijatelj, tražite uvijek način da izbjegnete nasilje, ali isto tako uvijek morate da se nađete u pomoći svom prijatelju – rekao je Kalinić.

Muškarac sa kojim se Kalinić sukobio, Dalibor Dada Krković, navodno je privatnik iz Kule koji se nekada bavio politikom.

Navija za Crvenu zvezdu, ali su njegove veze sa klubom bile dublje od navijačkih. Kako su mediji prenijeli, on je bio uz Nebojšu Čovića kada je on preuzimao vođenje kluba sa Malog Kalemegdana 2011. godine.

Krković je tada bio dio predsjedništva zajedno sa Goranom Toškovićem, Milanom Ninkovićem, Draškom Petrovićem, Goranom Atanaskovićem i Ljubomirom Milićem.

Preuzeo odgovornost na sebe

Dalibor Krković koji se sukobio sa Kalinićem nakon incidenta izjavio je da je tuču on izazvao.

– Tuču sam ja izazvao, jer sam zbog nervoze, velikog pritiska pred utakmicu, svoje nepromišljenosti napao Kalinićevog druga. I mogu samo da priznam da bih sigurno odreagovao isto kao i Kalinić da je neko udario mog prijatelja – rekao je Krković.

Izvor: Blic/ATV