Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 872 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 204 osobe.

Radi se o 105 muških i 99 ženskih osoba, od kojih je 27 mlađe, 111 srednje i 66 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 41 osoba je iz Banjaluke, 23 iz Bijeljine, po 13 iz Zvornika i Prijedora, 12 iz Trebinja, po 11 iz Doboja i Kneževa, po šest iz Kozarske Dubice i Modriče, po pet iz Gradiške i Laktaša, po četiri iz Višegrada, Pala, Prnjavora i Srebrenice, po tri iz Dervente, Mrkonjić Grada, Neveskinja, Teslića, Foče i Šipova, po dvije iz Berkovića, Bileće, Broda, Istočne Ilidže, Čelinca i Šamca i po jedna Bratunca, Donjeg Žabara, Istočnog Starog Grada, Istočnog Novog Sarajeva, Novog Goražda, Petrovca, Ribnika, Sokoca, Srpca, Ugljevika, Čajniča i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 28 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 19 muškaraca i devet žena, srednje i starije životne dobi od kojih je osam osoba iz Banjaluke, pet iz Prijedora, četiri iz Kozarske Dubice, po dvije iz Bijeljine i Mrkonjić Grada i po jedna osoba iz Teslića, Bratunca, Rogatice, Novog Grada, Gacka, Laktaša i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 35.008 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.546 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 20.755 osoba, a testirano je ukupno 153.568 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.021, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 369, a u opštim bolnicama 652.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11.845 osoba, a nadzor je završen kod 109.858 osobe.

Autor: RTRS