Više sunčanih intervala sutra se očekuje u većini krajeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH), osim na sjeveru gdje postoji mogućnost da ostane oblačno.

Ujutro i prije podne na sjeveru će biti oblačno i pretežno suvo, uz uslove za povremenu rosulju ili izmaglicu lokalno. Vedro će biti na jugu, a u ostalim predjelima promjenljivo uz sunčane intervale.

Poslije podne na jugu će biti sunčano, a na sjeveru i dalje oblačno, uz povremene sunčane periode lokalno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Duvaće slab i promjenljiv vjetar.

Jutarnja temperatura vazduha od minus jedan do četiri, u planinama oko minus četiri, a najviša dnevna od pet do 10, na planinama od dva, a na jugu oko 13 stepeni Celzijusovih.

Toplije vrijeme najavljeno je za utorak, 22. decembar, kada će na jugu biti sunčano, a na sjeveru ostaje mogućnost da se u pojedinim mjestima cijeli dan zadrži niska oblačnost.

Promjenljivo oblačno vrijeme, sa dužim sunčanim periodima očekuje se u srijedu, 23. decembra, ali će u zapadnim predjelima biti vjetrovito. Uveče je moguće povećanje oblačnosti sa zapada.

Temperatura iznad prosjeka za ovo doba godine očekuje se i u četvrtak, 24. decembra, kada će biti pretežno do potpuno oblačno vjetrovito i suvo vijeme, samo je na planinama moguća kiša.

Jutarnja temperatura vazduha će narednih dana biti iznad nula, pa i na planinama, a najviša dnevna će rasti sa vrijednostima do 12, na jugu oko 15 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas se u većini krajeva zadržala magla, a sunčanije je bilo u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu i na planinama.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus dva, Sokolac minus jedan, Sarajevo nula, Rudo jedan, Bugojno i Foča dva, Višegrad, Gradačac, Srbac i Zenica tri, Banjaluka, Tuzla, Novi Grad, Prijedor, Srebrenica i Šipovo četiri, Doboj, Bihać i Sanski Most pet, Čemerno i Mrkonjić Gradsedam, Han Pijesak, Mrakovica i Livno osam i Gacko devet stepeni Celzijusovih.

U Bileći i Ribniku je izmjereno 10 stepeni, u Neumu 11, u Mostaru 12, te Trebinju i Grudama 13 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo