Vlasnici registrovanih vozila u slučaju kvara ili nezgode na putu imaju pravo jednom godišnje na besplatan prevoz vozila i putnika od strane Auto-moto saveza RS.

Ovo je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Auto-moto Saveza Republike Srpske i Auto-moto društava Prijedor, Novi Grad i Kozarska Dubica.

– Kako je Auto-moto savez Republike Srpske ovlašten da uklanja sa puteva i drugih javnih površina oštećena motorna vozila i vozila u kvaru, zakonska regulativa propisuje da Auto-moto savez preuzima obavezu da vlasnicima motornih vozila i priključnih vozila na ime plaćene naknade prilikom registracije vozila, jednom godišnje, pruži besplatnu uslugu prevoza vozila oštećenog u saobraćajnoj nezgodi, prevoza vlasnika vozila i ostalih putnika do željene destinacije na teritoriji Bosne i Hercegovine – rekla je portparol Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević.

Ona je dodala da građani čija vozila nisu u voznom stanju, a žele da iskoriste ovu uslugu besplatnog uklanjanja vozila mogu da pozovu broj 1285.

Izvor: Srpskainfo