Novoizabrani gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović preuzeo je dužnost od Milenka Đakovića. Poručio je da će nova vlast, na čelu sa SNSD-om, dati maksimum da grad Prijedor dobije mjesto koje zaslužuje.

Nakon 16 godina vladavine DNS-a, od danas, na čelu Grada Prijedora je SNSD.

To je potvrđeno i primopredajom vlasti. Dalibor Pavlović zvanično je preuzeo dužnost od Milenka Đakovića. Novi prijedorski gradonačelnik poručio je da će se u narednom periodu u Gradskoj upravi svi zajednički truditi da Prijedor više ne bude grad započetih, a nezavršenih projekata i da će se raditi javno i korektno.

– Činjenica je da ćemo u narednom periodu dati svoj maksimum da grad Prijedor dovedemo na ono mjesto koje zaslužuje. Tu imamo podršku i pomoć Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara što ćemo u narednom periodu i dokazati. Moram da kažem takođe ono što sam govorio ono u cijeloj svojoj kampanji da ću biti gradonačelnik svih građana grada Prijedora i u ovom gradu više neće biti nikakvih podjela – poručio je Pavlović.

Bivši gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poželio je novom gradonačelniku sreću u radu.

– Gospodinu Pavloviću želim puno sreće u radu, želim mu uspjeh u rješavanju problema građana grada Prijedora. Gdje smo mi stigli, želim da on dalje nastavi. Prethodne četiri godine su bile vrlo burne, posljednje dvije pogotovo – naveo je Đaković.

Među prvim zadacima novog gradonačelnika Prijedora je finansijska analiza zatečenog stanja.

– Moram da analiziram stanje po odjeljenjima, da vidim u kakvom stanju se nalazi naša Gradska uprava, u kakvom stanju se nalaze naše finansije – istakao je Pavlović.

Pavlović je najavio da će konstitutivna sjednica Skupštine grada Prijedora biti održana u srijedu, 30. decembra.

Autor: RTRS