Pripadnici Policijske uprave Prijedor uhapsili su pješaka kod kojeg je utvrđeno 3,89 promila alkohola u krvi, saopšteno je danas iz ove uprave.

Ovaj pješak uhapšen je u kontinuiranoj akciji pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na prisustvu alkohola i droge u krvi, brzini vozila, te kontroli drugih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Prema Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, po kolovozu je zabranjeno kretanje pješaka pod dejstvom alkohola u količini većoj od 0,8 promila.

U saopštenju je navedeno da je “presretač” na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka u mjestu Kamičani, gdje je ograničenje 80 kilometara na čas, evidentirao “audi” koji se kretao brzinom od 145 kilometara na čas, a na istoj dionici radarski sistem “trukam” zabilježio je da se “be-em-ve” kretao brzinom od 151 kilometar na čas.

Policijska uprava Prijedor, imajući u vidu da je za nastupajuće novogodišnje i božićne praznike očekivana pojava prekomjernog konzumiranja alkohola, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju pravila i propise, ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, te poštuju ograničenja brzine radi bezbjednosti svih učesnika.

Autor: SRNA/RTRS