U Srpskoj će dnevna temperatura danas ići i do 18 stepeni celzijusa, ali već uveče kreću kiša i pljuskovi, koji će tokom noći zahvatiti sve predele.

Od sutra kiša prelazi u susnežicu i sneg, a za vikend nas očekuje i značajan pad temperature.

Analiza Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuje da će se danas biti  oblačno, vjetrovito i toplo, sa temperaturama iznad prosjeka.

Uveče uz slabu kišu, lokalno i pljuskove, prvo u predjelima od sjeverozapada do juga, a tokom noći i u ostalim. Vjetar umjeren lokalno i pojačan, pretežno južnih smjerova.

Najviša temperatura vazduha biće od osam do 14 stepeni, na planinama od tri, na sjeveru i dijelu jugozapada lokalno i oko 18 stepeni Celzijusa.

Sutra ujutru i tokom dana oblačno, sa slabom do umjerenom kišom, ponegde sa pljuskovima. Kiša će potom preći u susnježicu i snijeg, prvo u višim prjedelima i na planinama, zatim i u nižim.

Uveče i u noći na subotu doći će do formiranja snježnog pokrivača, većeg u planinama, a umjerenog u nižim predjelima.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha kretaće se od šest do 11, u planinama oko tri stepena. Dnevna temperatura vazduha od sedam do 12 stepeni, lokalno na sjeveroistoku i istoku i do 14, a na planinama od četiri stepena.

U subotu tokom noći i jutra oblačno sa padavinama, na krajnjem jugu sa kišom, a u većini predjela će padati susnježica i snijeg. Tokom dana i dalje sa snijegom u većini predjela. Minimalna jutarnja temperatura vazduha od minus jedan do tri, a u planinama oko minus četiri stepena. Dnevna temperatura vazduha od nula do pet, na planinama od minus tri stepena.

U nedjelju ujutru i dalje oblačno uz slabe padavine, na planinama i u višim predjelima uz provejavanje susnježice i snijega. Do kraja dana očekuje se prestanak padavina. Minimalna jutarnja temperatura od minus četiri do jedan stepen, u planinama oko minus šest stepeni.  Dnevna temperatura vazduha od minus jedan do tri, na planinama od minus tri stepena.

U ponedeljak tokom noći i jutra oblačno u većini krajeva, na jugu i jugozapadu sa kišom koja se ledi pri tlu, lokalno uz maglu oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana oblačno uz kišu u većini predjela, osim krajnjeg sjeveroistoka. Minimalna jutarnja temperatura vazduha od minus jedan do tri, na jugu do šest stepeni. Dnevna temperatura vazduha od tri do osam stepeni, na planinama od jedan, a na  krajnjem sjeveroistoku oko deset stepeni.

Izvor: Srpskainfo