Članovi prijedorskog Moto-kluba “Otpisani” podijelili su danas u Prijedoru paketiće i školski pribor štićenicima Centra “Sunce” i korisnicima Dnevnog centra Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju “Neven”.

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković rekla je novinarima da ovo nije prva saradnja sa prijedorskim bajkerima, već da ona traje dugi niz godina i ogleda se u raznim aktivnostima.

“Danas su motociklisti obučeni u odijela Djeda Mraza obradovali naše drugare. Ja im zahvaljujem za ovaj gest, što nisu zaboravili naše učenike i što su im priredili ovakvo iznenađenje. U ovo teško vrijeme pandemije, kada je većina ljudi izgubila osjećaj za humanost zbog straha za lično zdravlje, ovo je veoma hrabar gest naših motociklista koji su i ovaj put pokazali humanost na djelu”, istakla je Radakovićeva.

Predsjednik Moto-kluba “Otpisani” Slavko Vrućinić naveo je da Klub nastavlja sa akcijama i u ova teška vremena, te da su odlučili da za praznike posjete i uvesele mlade sugrađane iz osjetljive kategorije lica sa razvojnim poteškoćama.

On je rekao da je Moto-klub “Otpisani” obezbijedio oko 200 paketića ličnim učešćem članova Kluba i uz pomoć sponzora, te da svake godine paketiće dijele po raznim ustanovama, na ulicama i na Pedijatrijskom odjeljenju Bolnice “Doktor Mladen Stojanović”.

“Želimo da doprinesemo zajednici ličnim primjerom, kako ponašanjem, tako i aktivnostima koje organizujemo. Tako od proljeća planiramo otvaranje sekcije za mlade vozače skutera. Nama je cilj veća bezbjednost u saobraćaju i zato ćemo pokušati da privučemo mlade članove”, naglasio je Vrućinić.

U donacijama je i ove godine učestvovao Midhet Fazlić, koji, posredstvom Udruženja “Sedra” sa sjedištem u Holandiji, redovno prikuplja školski pribor i odjeću za potrebe humanitarnih akcija u Prijedoru i drugim dijelovima BiH.

Izvor: SRNA/ATV