Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske emotivno je danas govorio o stradalom pripadniku MUP-a Vladimiru Vujasinoviću.

“Čovjek koga sam vrlo dobro poznavao. Bio je pripadnik SAJ-a u vrijeme dok sam ja bio komandant. Čovjek koji je bio svestran, bio je izuzetan sportista, džudista, alpinista. Takođe, imao je svoj ronilački klub. Bio u svim akcijama spasavanja. Nekoliko puta je bio prisutan, takođe u prethodnim godinama zajedno sa ovim ljudima kao hrabar policajac koji je pomagao ljudima u različitim situacijama”, rekao je Lukač.

“I u ovom nesrećnom slučaju, u kanjonu rijeka gdje je često bio prisutan, stvarno malo ljudi je zalazilo, otišao sa svojim prijateljima da napravi neke snimke sa kojima je htio da prezentuje prirodne ljepote Republike Srpske desila se jedna strašna tragedija da je prilikom savladavanja tih prepreka, okliznuo se i pao sa stijene. Nažalost dok je došla pomoć i pripadnici SAJ-a da mu pomognu, već je bio preminuo. Kada su uspjeli da ga iznesu iz kanjona nakon nekoliko sati, doktor je konstatovao smrt. Izgubili smo pripadnika ministarstva koji je bio izuzetno hrabar i sposoban policajac i sigurno će nam svima nedostajati”, rekao je ministar Lukač

Vladimir Miko Vujasinović, pripadnik MUP-a Republike Srpske tragično je poginuo sinoć u padu sa stijene u kanjonu rijeke Crvcke u Živinicama kod Kneževa.

Kako ATV nezvanično saznaje, Vujasinović kada se oklizno i pao sa stijene visoke 15 metara. U padu je zadobio teške povrede. Njegove kolege, uz pomoć pripadnika SAJ-a Republike Srpske učinili su sve kako bi pokušali da mu spasu život, ali nažalost Vujasinović je podlegao.

Godinama je bio pripadnik SAJ, radio kao zamjenik komandira banjalučke Jedinice za podršku i bio aktivni pripadnik MUP-a Republike Srpske. Osnivač je Ronilačkog kluba “Gnjurac” u kojem je radio kao instruktor ronjenja.

O njegovom herojstvu još ranije su pisali mediji.

 

 

Vujasinović je poznat kao veliki humanitarac i čovjek koji je učestvovao u akcijama spasavanja brojnih života u okolini Banjaluke i šire.

Izvor: ATV