Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović najavio je danas da će sa predstavnicima Sindikata Gradske uprave, nakon praznika, razgovarati o pojedinačnom kolektivnom ugovoru koji ističe u martu kako bi zajednički radili na donošenju novog akta.
“Zainteresovan sam i raspoložen da pregovaramo radi boljeg položaja zaposlenih. Znamo da je, nakon velike ekonomske krize 2008. godine, smanjena cijena rada i da u međuvremenu nije bilo povećanja primanja”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa predstavnicima sindikata uprave republičkog i lokalnog nivoa.

On je naglasio da će tim pregovorima prethoditi analiza stanja u budžetu i da će se u skladu s tim djelovati u narednom periodu.

“Želim da poručim radnicima i Sindikatu da im stojim na raspolaganju za sve razgovore i dogovore”, dodao je Pavlović.

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić rekao je da je dobio uvjeravanja novog gradonačelnika Prijedora da neće biti političke odmazde nakon što je u ovom gradu došlo do promjene vlasti i da će Pavlović, zajedno sa Sindikatom, analizirati postojeće stanje, sistematizaciju i kolektivne ugovore.

“Takođe smo dobili uvjeravanja da će prava radnika ostati na sadašnjem nivou i u toku 2021. godine, da neće doći do smanjenja plata, otpuštanja radnika i revanšizma, ali da će se novi gradonačelnik potruditi da se dostignuta prava i povećaju”, kaže Marić.

Izvor: Agencije