Načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Dalibor Ivanić istakao je da će policija imati pojačane preventivne aktivnosti za novogodišnje i božićne praznike i da će koristiti maksimalne kapacitete.

On je naveo da će policija u narednom periodu identifikovati objekte i prostore za iznajmljivanje koji mogu biti mjesta većeg okupljanja građana i eventualnog činjenja prekršaja, te pojačati prisustvo u njihovoj blizini.

Ivanić je naglasio da će policija, naročito u vrijeme praznika, pružati neophodnu pomoć inspekcijskim organima.

“MUP ima ogromne kapacitete, prije svega ljudske, i uvijek je na visini zadatka. Inspekcijskim organima moramo da pružimo podršku jer oni prilikom vršenja dužnosti imaju ozbiljnih problema i mnogi od njih ne bi mogli profesionalno završiti posao bez prisustva policijskih službenika”, istakao je Ivanić.

Ivanić je za RTRS večeras napomenuo da policija i ove godine sprovodi akciju “Petarde nisu igračke”, da se održavaju predavanja o štetnosti od upotrebe pirotehničkih sredstava, te apelovao na roditelje da obrate pažnju na to, jer upotreba tih sredstava svake godine ima za posljedicu nanošnje tjelesnih povreda najmlađih.

“Policija će biti prisutna na terenu više nego ovih dana, planski ulazimo u tu aktivnost, pozivamo građane da svako da svoj doprinos u održavanju povoljne epidemiološke situacije poštujući sve mjere nadležnih i bezbjdnosnog ambijenta i obilježe praznik u manjem broju, da se uzdrže od upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola”, poručio je Ivanić.

Autor: SRNA/ATV