Sredstva od prodaje šest slika nastalih u okviru projekta “Aktiviraj se, pokreni se” Omladinskog savjeta iz Prijedora biće usmjerena za pomoć mladima, rekla je koordinator projekta Medina Ramić.

Kao rezultat projekta nastale su slike mladih i talentovanih Prijedorčana. Osim što su prikazane prilikom prezentacije samog projekta, one će biti dostupne u humanitarnoj aukciji – istakla je Ramićeva, koja je i predsjednik Skupštine Omladinskog savjeta.

Ona je novinarima rekla da su kroz cjelokupan šestomjesečni projekat učesnici imali priliku da se u nizu radionica upoznaju s drugim mladim osobama istog ili različitog mišljenja karaktera i zanimanja.

– Učestvovali su u različitim aktivnostima, razmjenjivali iskustva, zajedno učili i napredovali. Aktivizam mladih pomogao im je da bolje shvate i više cijene i sebe i druge, da bolje razumiju neke nove izazove u njihovim životima – naglasila je Ramićeva.

Na završnoj manifestaciji u okviru projekta “Aktiviraj se, pokreni se” Omladinskog savjeta sinoć su predstavljeni rezultati u video-prezentaciji, muzičkom programu i izložbi slika.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj.

Autor: SRNA/Srpskainfo