Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović najavio je da će prvi će biti projekat biti osnivanje fonda za podršku privrednicima u koji će Vlada Republike Srpske investirati 10 miliona KM bespovratnih sredstava, a grad će participirati na godišnjem nivou sa najmanje dva miliona KM.
On je u obraćanju odbornicima na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada ukazao da veliku štetu od pandemije virusa korona trpe privrednici, trgovci, ugostitelji, zanatlije, te da će grad već početkom naredne godine vidjeti kako im na najbolji način pomoći.

Pavlović je zahvalio medicinskim radnicima i obećao bolje uslove za rad u prijedorskoj bolnici.

On je istakao da poplave u Prijedoru moraju postati prošlost, da se mora naći rješenje za završetak kanalizacije u Tukovima i istočne zaobilaznice, te da će biti oformljena komisija koja će pripremiti četvorogodišnji plan asfaltiranja i sanacije puteva.

“Hladnjača za voće u Omarskoj biće završena u narednoj godini, svaka investicija u Industrijsku zonu `Celpak` dobro će doći, digitalizovaćemo komunikaciju Gradske uprave. Saradnja sa Vladom Republike Srpske Prijedoru će u budućnosti pružiti resurse i pomoć da završimo nezavršene projekte, ali i započnemo nove”, najavio je Pavlović.

Prema njegovim riječima, prioritet je zadržati mlade, a programom za natalitet već u budžetu za narednu godinu biće izdvojena sredstva za novorođenu djecu.

“Tako će porodice od 1. januara naredne godine dobiti 500 KM za prvorođeno dijete, 600 KM za drugo, a 700 KM za treće i svako naredno rođeno dijete. Izgradićemo novi vrtić, koji će, uz postojeće kapacitete, zadovoljiti potrebe svih porodica”, naveo je Pavlović.

On je rekao da mjesto među ljudima koji vode ovaj grad neće imati svako ko misli da će angažovanjem u vlasti doprinijeti ličnom, a ne interesu građana.

“Tu neće biti kompromisa!”, obećao je Pavlović.

On je naveo da Prijedor mora i može bolje, da je svaki čovjek podjednako bitan ovom gradu, te da će se za sve tražiti najkvalitetnija rješenja i odluke odmah sprovoditi u djelo.

“Imaćemo i opozicioni blok odbornika, ali želim da vjerujem da oni neće biti opozicija svojim sugrađanima i da će, bez obzira na svoje političke stavove, odlučivati isključivo u korist Prijedorčana”, poručio je Pavlović.

Izvor: Agencije