Predsjednik Skupštine grada Prijedora je Mirsad Duratović (DF). On je izabran sa 20 glasova za i deset protiv.

Odbornik DNS Goran Predojević prije glasanja je izjavio da ova partija nikada neće podržati izbor Duratovića.

– Ne možemo podržati Duratovića koji kaže da je RS genocidna tvorevina i da nikada neće priznati deveti  januar kao Dan RS – istakao je Predojević.

Za potpredsjednika Skupštine grada Prijedora izabran je Igor Kneginjić iz Socijalističke partije. Za njega je glasalo 27 odbornika, dok je jedan listić bio nevažeći.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora je Žarko Kovačević iz Ujedinjene Srpske. Njegov izbor na ovu funkciju podržalo je 20 odbornika dok je sedam bilo protiv.

Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine grada Prijedora izabran je Željko Škondrić.

Izabrani su i vršioci dužnosti načelnika Odjeljenja. Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije izabrana je Maja Kunić, Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Ranko Kolar, Odjeljenja za prostorno uređenja Danijel Zrnić, Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Rade Rosić, Odjeljenja za opštu upravu Jasminka Murselović, Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović.

-Dok se ne utvrdi činjenično i stvarno stanje u Odjeljenju za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne odnose ja ću voditi dužnosti u tom odjeljenju, do sledeće sjednice Skupštine grada kada će se utvrditi stanje-naveo je Pavlović.

Za ovaj izbor vršioca dužnosti načelnika glasalo je 18 odbornika, pet je bilo protiv i dva su sudržana.

Izvor: Srpskainfo