Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović uručio je danas zlatnik prvorođenoj bebi u ovoj godini u prijedorskoj Bolnici “Dr Mladen Stojanović”.
Zlatnik je uručen Svjetlani Kričković, koja je juče popodne rodila dječaka Lazara teškog 4,1 kilogram.

Osim zlatnika, roditelji bebe će kao poklon od Gradske uprave Prijedor dobiti i 600 KM.

Poštujući važeće epidemiološke mjere, svečanost je obavljena u holu bolnice, a poklone je bolničko osoblje uručilo srećnoj majci kojoj je ovo drugo dijete.

Pavlović je rekao da je Gradska uprava opredijeljena za poboljšanje nataliteta u Prijedoru.

“Od ove godine, što ranije nije bila praksa, prvorođenoj bebi u novoj godini uručen je zlatnik. Iz Fonda za natalitet od ove godine će za prvorođeno dijete biti izdvajano po 500 KM, drugorođeno 600 KM, a za treće i svako naredno rođeno dijete po 700 KM”, rekao je Pavlović.

Ginekolog prijedorske bolnice Duško Erceg kaže da je prvi porođaj u 2021. godini prošao odlično, te da beba i majka sutra idu kući.

“Nadamo se da će biti bolja natalitetna politika koja do sada baš ne ide kako bismo mi željeli”, rekao je Erceg.

Zamjenik direktora bolnice Aleksandar Kesić kaže da je obradovan što je prva zvanična posjeta novoizabranog gradonačelnika Prijedora ovoj zdarvstvenoj ustanovi povodom rađanja novog života.

“Dobili smo novog malog sugrađanina i to je ono najljepše što može da se desi. Želja svih nas je da u 2021. ova pošast koja je zahvatila čitavo čovječanstvo što prije stane i da se vratimo normalnom životu”, poručio je Kesić.