Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović i pripadnici mjesnih boračkih organizacija prijedorske regije donirali su danas kovid bolnici u ovom gradu voće i posteljinu, ukupne vrijednosti 500 KM.
“Želimo da na ovaj način damo doprinos funkcionisanju ustanove i da ujedno još jednom pokažemo i naglasimo humanost policijskog djelovanja i aktivnosti policijskih službenika na terenu. Ovdje se nalaze pacijenti sa područja kompletne prijedorske regije i tako se i mi brinemo o svim građanma te regije”, rekao je Vujanović novinarima u Prijedoru.

Predsjednik mjesnih boračkih organizacija MUP-a Republike Srpske prijedorske regije Vojislav Kondić rekao je da je prijedorska mjesna boračka organizacija ujedno i najstarija boračka organizacija pripadnika MUP-a i da, osim zaštite prava boraca i njegovanja tradicije odbrambeno-otadžbinskog rata, u svom programu sprovodi i humanitarne akcije.

“Prva u nizu ovakvih aktivnosti ove godine jeste donacija kovid bolnici, čime iskazujemo podršku njenom osoblju jer smo svjedoci kolike su njihove žrtve, odricanja i rizik u poslu i svemu što čine na zaštiti građana regije. Sredstva iskorištena za humanitarnu akciju obezbijeđena su isključivo od članarina”, naveo je Kondić.

Direktor kovid bolnice Prijedor Boris Ćurguz rekao je da se smanjuje broj oboljelih na bolničkom liječenju, da se situacija poboljšava, te izrazio nadu da će se takav trend i održati, te da neće biti repova od slavlja i okupljanja u praznnične dane.

“Trenutno imamo 37 pacijenata iz Prijedora, sedam iz Kozarske Dubice, četiri iz Novog Grada, tri iz Kostajnice i dva iz Oštre Luke. Ranije su brojke bile užasne. U novembru i decembru imali smo po 93 pacijenta dnevno i bilo je neizdrživo da se radi. Mislim da smanjujemo brojke i, ako se ovakav trend zadrži, da ćemo uspjeti da se izborimo sa ovim”, naveo je Ćurguz.

Direktor Bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Andrija Vukotić zahvalio je pripadnicima boračke organizacije Policijske uprave Prijedor za donaciju.

“Svaka pomoć je dobrodošla i u kovid bolnici i na kovid odjeljenju na petom spratu centralne zgrade bolnice, gdje danas imamo ukupno 53 pacijenta na ove dvije lokacije”, rekao je Vukotić.

Izvor: Agencije