Grad Prijedor stoji na raspolaganju opštini Kostajnica, koja je pretrpjela velike štete od zemljotresa, i pomoći će na način na koji može, rekao je danas gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

“Juče smo poslali tim inženjera i stručnjaka koji će vršiti analizu objekata i biće na raspolaganju načelniku Kostajnice koliko je to potrebno”, rekao je Pavlović, koji je danas sa predsjednikom gradske skupštine Mirsadom Duratovićem posjetio Kostajnicu.

Pavlović kaže da je grad Prijedor poslao i vozila sa korpama koja će pomoći u sanaciji krovova, dok su putem prijedorskog Crvenog krsta danas dopremljeni prehrambeni paketi.

On je dodao da Gradska uprava i građani Prijedora saosjećaju sa stanovništvom Kostajnice i da stoje na raspolaganju ovoj lokalnoj zajednici.

Duratović je rekao da je delegacija prijedorske Gradske uprave došla u Kostajnicu kako bi dala podršku ugroženom stanovništvu.

“To je najmanje što možemo učiniti, a naravno da će Gradska uprava razmotriti mogućnosti i neke značajnije podrške”, rekao je Duratović.

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović ponovio je da je Kostajnici potrebna svaka vrsta pomoći, a posebno građevinski materijal i kontejneri za smještaj.

“Komisije su juče pogledale 80 objekata, od kojih je 45 za rušenje. Presjek stanja ćemo moći napraviti kad prođemo od kuće do kuće. Što se tiče ljudi, većina se snalazi kod porodica ili slično”, rekao je Janjetović i dodao da je danas interventno nabavljao kontejnere za smještaj.

On je zahvalio pripadnicima Civilne zaštite koji su sedam dana pomagali u hitnim intervencijama nakon zemljotresa.

“Da nije bilo ljudi iz Civilne zaštite, mi ovo u Kostajnici sami ne bi mogli uraditi”, rekao je Janjetović.

Izvor: SRNA/ATV