Iako će većini građana prijedorske regije, 2020. ostati u sjećanju po pandemiji i zemljotresima, porodica Stojnić iz Petrovog Gaja kod Prijedora, pamtiće je po rođenju svoja tri sina. Danas su šestočlana porodica i ponosni roditelji, četvoro djece.

Dvije godine nakon što im se rodila kći Marija, roditelji su željeli da joj podare brata ili sestru i – želja im se ispunila. Ali, umjesto jednog, Marija je dobila tri brata.

Kuća je ispunjena smijehom i dječijim plačem. Trostruko više sreće i posla. Mnogo pažnje traže desetomjesečne trojke, ali i njihova prva radost – trogodišnja Marija.

– Najviše posla obavlja moja supruga Nataša.Ona je jedna velika lavica, zato što treba sa njima izaći na kraj, treba posvetiti 100 odsto pažnje – priča suprug Siniša.

Ovi ponosni roditelji ne kriju sreću i šalju poruku, da su osim zdravlja, djeca najveće bogatstvo i najveća sreća u životu.

Kažu, Bog ih je blagoslovio i ispunio dom djecom, a na njima je da ih izvedu na pravi put i omoguće bezbrižno djetinjstvo, što bi bilo mnogo lakše da otac Siniša, po struci poljoprivredni tehničar, ima stalni posao. Ali, ne gube nadu i odlučni su u ostanku i opstanku sa svojim narodom.

Autor: RTRS