Građani su odbranili svoje svetinje od otimačine bivšeg bezbožničkog režima, a u svim gradovima Crne Gore veličanstveno se proslavlja rođenje Gospoda Isusa Hrista, Sina Božijeg

U Crnoj Gori Božić se ove godine slavi čak i ljepše i radosnije nego inače. Građani su odbranili svoje svetinje od otimačine bivšeg bezbožničkog režima, a u svim gradovima Crne Gore veličanstveno se proslavlja rođenje Gospoda Isusa Hrista, Sina Božijeg.

Takođe, u čast raba Božijeg, blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija u njegovoj Crnoj Gori – vjerujući narod je konačno slobodan da proslavlja svoje svetitelje i slavi pobjedu Boga Živoga tako što je podizao murale, pjevao Gospodu i molio se u sačuvanim hramovima širom naše zemlje.

Slavilo se u Podgorici, Nikšiću, Kolašinu…. i to su samo neki od gradova koji su s radošću proslavljali Božić.

Božićno veče u Kolašinu

U Kolašinu je Božić proslavljen veličanstvenim vatrometom, a to je organizovala pravoslavna omladina Kolašina.

Nemanjin grad slavi Hrista

I u Podgorici, tačnije u Bastonu, organizovana je veličanstvena Bakljada kojom su proslavili Božić.

Gospodin Nikšić – Ljubav i zavjet Hristu i Đedu

Od Đeda zavjet ostao, kapela na Lovćenu i život za Kosovo„- piše na veličanstvenom muralu kojim su Nikšićani uljepšali svoj grad.

 

Oni su ga postavili u centru Nikšića, preko puta Filozofskog fakulteta.

Podsjećamo, još ranije je u Nikšiću napravljen mural posvećen Mitropolitu na zgradi koja se nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja i Opšte bolnice, u samom centru grada.

Izvor: IN4S