Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1.005 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 97 osoba.

Radi se o 47 muških i 50 ženskih osoba, od kojih je 11 mlađe, 52 srednje i 34 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 32 osobe su Banjaluke, po 14 iz Laktaša i Prijedora, po pet iz Prnjavora i Teslića, po četiri iz Bijeljine i Doboja, po tri iz Dervente, Kotor Varoša i Mrkonjić Grada, po dvije iz Gradiške i Šamca i po jedna iz Broda, Kneževa, Lopara, Novog Grada, Petrova i Stanara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o sedam muškaraca i sedam žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Gradiške i Broda i po jedna osoba iz Višegrada, Foče, Ruda, Novog Goražda, Vukosavlja, Kotor Varoša i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 38.099 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.889 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 24.270 osoba, a testirano je ukupno 167.957 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 629, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 229, a u opštim bolnicama 400.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.707 osoba, a nadzor je završen kod 120.988 osoba.

Autor: RTRS