Klub poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH očekuje da ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić podnese ostavku.

To se očekuje jer je predsjednik DNS Nenad Nešić na današnjoj sjednici ovog doma glasao za smjenu Savjeta ministara rekla je šef ovog kluba Snježana Novaković Bursać.

Bursaćeva kaže da Lučić ima punu političku odgovornost da podnese ostavku jer je Nešićevo glasanje za smjenu Savjeta ministara jedan od nečuvenih poteza u političkom ambijentu.

– Imate situaciju da imate svog ministara, a glasate za nepovjerenje Savjetu ministara – rekla je Bursaćeva novinarima i dodala da je sada logičan potez da Lučić podnese ostavku.

On je ocijenila i da će amandamni SDP na Ustav BiH danas završiti svoj put u parlamentarnoj proceduri jer su dobili negativno mišlje Ustavnopravne komisije ovog doma.

– Njihov put se danas u parlamentarnoj proceduri zavrašava i svi smo i mislili da će oni biti zaustavljeni u toj komisijskoj fazi – rekla je Bursaćeva.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije danas podržao smjenu Savjeta ministara. Od 40 poslanika za smjenu je glaslo 13, protiv 24, dok su tri bila suzdržana.

Autor: SRNA/Srpskainfo