Tokom zimske pauze u domaćem prvenstvu, fudbaler Vojvodine Siniša Saničanin boravio je u rodnom Prijedoru.

Novopečeni reprezentativac BiH iskoristio je slobodne dane da brakom kruniše dugogodišnju vezu s devojkom Teodorom, takođe Prijedorčankom, pa ovaj, bez sumnje lep i važan korak u životu svakog čoveka, vidi i kao najavu za uspešnu sezonu koja mu sledi. Zbog svadbe, popularni Sani dan kasnije stigao je na početak trenažnog procesa ekipe Vojvodine i već je, zajedno sa saigračima, odradio prvu nedelju priprema.

 

Novopečeni reprezentativac BiH iskoristio je slobodne dane da brakom kruniše dugogodišnju vezu s devojkom Teodorom, takođe Prijedorčankom, pa ovaj, bez sumnje lep i važan korak u životu svakog čoveka, vidi i kao najavu za uspešnu sezonu koja mu sledi. Zbog svadbe, popularni Sani dan kasnije stigao je na početak trenažnog procesa ekipe Vojvodine i već je, zajedno sa saigračima, odradio prvu nedelju priprema.

– I pored pandemije korona virusa, 2020. godinu pamtiću samo po lepim stvarima – rekao je Saničanin. – Debitovao sam u reprezentaciji BiH, s Vojvodinom osvojio Kup Srbije i bio treći u prvenstvu, čime smo izborili pravo za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a sada smo ponovo na istoj poziciji posle jesenjeg dela prvenstva. Voleo bih da mi i ova godina donese radosti, a ženidba kao da najavljuje i predstavlja uvertiru za uspešnu i lepu sezonu.

Nije tajna da postoji interesovanje pojedinih evropskih timova za vaše usluge. Ima li tu nekih novosti, odnosno konkretnih ponuda, jer u javnost je isplivala informacija da bi turski Bešiktaš želeo da vas vidi u svojim redovima?

– Interesovanje pojedinih klubova i priča o mom transferu ima, ali za sada ne mogu ništa konkretnije da vam kažem na tu temu. Znam toliko da bih voleo da karijeru nastavim u inostranstvu, ali samo pod uslovom da time budemo zadovoljni i Vojvodina i ja. Kada neka zvanična ponuda bude stigla u klub, moći ćemo određenije da pričamo. Što se Bešiktaša tiče, ne znam da li bi ljudi iz tog kluba voleli da dođem u Istanbul, ali znam da bih u turskom prvenstvu mogao da uspešno igram. Tim pre što dosta mojih saigrača iz selekcije BiH nastupa za tamošnje klubove i ne bi mi bio problem da se brzo priviknem na uslove.

Vratimo se u realnost: kako protiču uvodni dani u pripreme Vojvodine?

– Početak je, kao i uvek, bio dosta težak, ali smo prošli bazični deo rada veoma uspešno. Ostalo nam je još par dana da treniramo u Novom Sadu, u sredu bismo trebali da odigramo i prvu kontrolnu utakmicu s OFK Bačkom, a onda nam sledi odlazak u Belek, gde ćemo raditi dve nedelje. Uslove koji nas tamo očekuju veoma dobro znamo, sjajni su i imaćemo priliku da doteramo formu za nastavak prvenstva u Superligi.

Kako ocenjujete kvalitet crveno-belog tima i njegove mogućnosti u nastavku sezone?

– Imamo veoma dobru ekipu, što smo potvrdili igrama i rezultatima u čitavoj 2020. godini. Trenutno smo treći na tabeli i sasvim je realno da se ponovo izborimo za učešće u Evropi, pa je na svima nama sada zadatak da se što bolje pripremimo za nastavak lige. Crvena zvezda nam je puno odmakla na tabeli i nije realno da pričamo o konkrentnosti u borbi za šampionsku titulu, ali verujem da bi Vojvodina u dogledno vreme mogla i u nju da se upusti.

Odigrali ste 100 utakmica u crveno-belom dresu, ali ste finiš jesenjeg dela prvenstva propustili zbog povrede i niste uspeli da upišete i 101. nastup?

– Velika je čast za mene to što sam u 100 utakmica nosio dres Vojvodine. Već tri i po godine sam član ovog kluba, a videćemo šta budućnost donosi, odnosno da li ću odigrati i tu 101. utakmicu. U svakom slučaju, razmišljam jedino o tome da maksimalno spreman dočekam nastavak prvenstva, posvećen sam tome i jedino u tom pravcu razmišljam. Treninzi u Beleku, kao i jake provere koje ćemo tamo imati, poslužiće nam da ostvarimo taj cilj, a ostaje nam da vidimo šta budućnost donosi – kako Vojvodini, tako i meni – poručio je Siniša Saničanin.

Jesenas tri puta strelac

Saničanin je jesenas nastupio u 12 utakmica domaćeg prvenstva, preciznije odigrao je 981 minut (prosečno 81,5) u crveno-belom dresu. Iako mu u opisu posla ne stoji golgeterski učinak, uspeo je da tri puta zatrese mreže rivala (protiv Čukaričkog, Voždovca i Mladosti), a dobio je i dva žuta kartona. Nažalost, u poslednjih pet jesenjih susreta pauzirao je zbog povrede.

Izvor: Dnevnik.rs