U hramu Svete Trojice u Prijedoru u ponoć je služen moleban kojim je molitveno dočekana Nova godina po julijanskom kalendaru.
Među Prijedorčanima koji su na ovaj način obilježili početak Nove 2021. godine bio je i gradonačelnik Dalibor Pavlović koji je pravoslavnim hrišćanima poželio da im nova godina bude bolja od prethodne.

“Želim da se u ovoj godini riješimo pošasti koja nas je zadesila -virusa korona, kao i da u 2021. vidimo naš grad u puno boljem svjetlu, da nastavimo na putu na kojem smo stali sa mnogo više projekata i da se našim građanima ostvari sve što požele”, poručio je Pavlović.

Protonamjesnik Dragan Hrvaćanin kaže da je tradicionalnom molitvom ispraćena stara i dočekana Nova godina.

“Ovo je vrijeme da presaberemo svoje misli i ono što smo učinili u 2020. godini, da se preispitamo kao hrišćani. Svim pravoslavnim vjernicima želim da se oslobode ovog iskušenja u kojem su se nalazili od marta prošle godine i da se vrate svojoj crkvi i svetim tajnama koje ona propisuje i sastavni su dio našeg života”, poručio je Hrvaćanin.

Moleban je služen i u Crkvi Svetog proroka Ilije na Urijama, a zajedno sa mještanima ove mjesne zajednice prisustvovao mu je i zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević.

Izvor: Agencije