U svim objektima Dječijeg vrtića “Radost” u Prijedoru danas je obavljena dezinfekcija, a pregled je obavila i komisija za procjenu štete od zemljotresa kako bi sve prostorije iduće sedmice bile bezbjedne i spremne za nastavak rada.
Predsjednik komisije za procjenu štete od zemljotresa Boško Stojančić naveo je da se ovi poslovi obavljaju prema nalogu gradonačelnika i Gradskog štaba za vanredne situacije.

“Mi imamo spisak prijava štete nastale od zemljotresa i na njemu se ne nalaze vrtići tako da i ne očekujemo neka veća oštećenja. Mi ćemo danas, iz bezbjednosnih razloga, sve obići i znaćemo tačne informacije da li ima nekih oštećenja”, rekao je Stojančić novinarima u Prijedoru.

On je napomenuo da je, od 450 objekata prijavljenih da su pretrpjeli štetu od zemljotresa, oko 100 do sada pregledano, da u gradskoj zoni nije bilo oštećenih stambenih objekata, a da je na selima drugačija situacija i da zasad ima desetak stambenih objekata koji nisu za upotrebu.

Direktor Dječijeg vrtića “Radost” Gordana Jekić obavijestila je roditelja da se od ponedjeljka, 18. januara, nastavlja rad u svim objektima, nakon što je od 1. januara ustanova koristila kolektivni godišnji odmor.

“Na snazi su i dalje iste epidemiološke mjere koje su propisane od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, što za roditelje predstavlja ono na šta su već navikli – nošenje zaštitne maske, mjerenje temperature, dezinfekcija ruku i popunjavanje obrazaca”, rekla je Jekićeva.

Od 430 upisane djece, posljednje sedmice decembra u vrtiću je boravilo njih 330 do 340.

“Očekujem da će i sada krenuti taj broj, možda i veći jer je bila ta pauza, ali otprilike u tom periodu zime, viroza i gripa mi imamo oko 300 djece u svim našim objektima”, navela je Jekićeva.

Izvor: Agencije