U Republici Srpskoj i Federaciji BiH očekuje se još jedan leden dan, uz lokalno slab snijeg.

Tokom dana biće pretežno do potpuno oblačno vrijeme, a na sjeveru i u centralnim krajevima mjestimično će padati slab snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na jugu se očekuje povećanje oblačnosti, pa će i tamo poslije podne biti uslova za snijeg, u nižim predjelima susnježicu.

Slab snijeg uveče će padati u centralnim krajevima i na istoku, dok se u ostalim predjelima očekuje djelimično razvedravanje.

Duvaće slab sjeverni i sjeverozapadni vjetar, poslije podne u centralnom planinskom pojasu i u Hercegovini umjeren do jak, na momente i vrlo jak sjeverac.

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus četiri do jedan, na jugu do tri, na planinama od minus šest stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, ponegdje pada slab snijeg.

Na planinama je jutros bilo najhladnije, pa je tako u 7.00 časova temperatura vazduha na Bjelašnici bila minus 15, na Sokocu minus 14, na Han Pijesku minus 13.

Hladno je bilo i u ostalim mjestima: Gacko minus 12, Bugojno i Rudo minus devet, Sarajevo, Mrkonjić Grad, Šipovo, Višegrad, Foča i Novi Grad minus osam, Srebrenica, Bileća, Livno i Sanski Most minus sedam, Zenica i Ribnik minus šest, Prijedor, Tuzla, Bihać i Mrakovica minus pet, Banjaluka, Trebinje, Gradačac i Grude minus četiri, Bijeljina, Doboj, Srbac i Mostar minus tri i Neum nula stepeni Celzijusovih.

Visina snijega na Han Pijesku je 51 centimetar, na Sokocu 25, na Mrakovici 24, u Foči 14, u Srebrenici 12, u Šipovu, Rudom i Novom Gradu 10, u Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Ribniku i Gacku devet, u Doboju sedam, u Prijedoru šest, u Višegradu i Srpcu pet i u Bijeljini dva centimetra.

Autor: SRNA/Srpskainfo