U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti umjereno oblačno, suvo, sa sunčanim intervalima i manje hladno vrijeme, uz najvišu dnevnu temperaturu vazduha od jedan do šest, na jugu do osam stepeni Celzijusovih, a na planinama od minus četiri.

Jutro je pretežno vedro ili sa malom oblačnošću u većini predjela, oko rijeka i po kotlinama sa maglom, na sjeveroistoku i istoku oblačno i suvo, biće hladno, ali manje nego prethodni dan, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana sunčano uz umjerenu oblačnost, prohladno i suvo, jedino na istoku promjenljivo do pretežno oblačno, a očekuje se porast dnevne temperature vazduha.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha od minus osam do minus tri, na planinama i u mrazištima od minus 13 stepeni Celzijusovih, lokalno i niže.

Vjetar slab do umjeren, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u šest časova: Vlašić minus deset, Zenica minus devet, Banjaluka, Sarajevo i Široki Brijeg minus osam, Prijedor i Doboj minus šest, Tuzla minus četiri, Bijeljina minus tri, Neum minus jedan, te Trebinje tri stepena Celzijusova.

Autor: SRNA/Srpskainfo