Skupština Crne Gore ponovo je danas usvojila usvojila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti koje je 29. decembra prošle godine predsjednik ove države Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje.

Zasjedanje je počelo oko 13 sati, sa sat vremena zakašnjenja, a u parlament su stigli svi ministri i premijer Zdravko Krivokapić. Takođe, postoji kvorum za rad, jer je u sali prisutan 41 poslanik, naveo je na početku sjednice predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

Kako “Vijesti” navode, u Skupštini je i poslanik opozicije Genci Nimanbegu, dok su postalnici drugih opozicionih stranaka ranije najavili da neće prisustvovati zasedanju.

Neposredno pred početak sednice, ispred zgrade Skupštine u Podgorici okupio se manji broj pristalica patriotskih organizacija sa zastavama Crne Gore i NATO-a. Okupljeni nose natpise: “Stop fašizmu”, “No pasaran”, “Ne crtajte mete”, “Stop prijetnjama”, “Ne kršite Ustav”…

Prisutni su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Osim izmena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Milo Đukanović je krajem decembra vratio i izmjene Zakona o kreditnim institucijama, sanaciji kreditnih institucija i fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Sve to uradio je jer je doveo u pitanje postojanje kvoruma u decembru kada je Skupština Crne Gore glasala o ovom zakonima.

Inače, u ponovnom izjašnjavanju poslanika ne vodi se rasprava, već se samo glasa.

Autor: Tanjug/Srpskainfo