Stručnjak za bezbjednost i borbu protiv terorizma DŽevad Galijašević upozorio je da je incident u prihvatnom centru u Blažuju, u kojem su migranti nasrnuli i na policiju, najava većih sukoba i problema koji na tom planu mogu izbiti i narušiti bezbjednost u BiH.

Galijašević je rekao Srni da za sukob u Blažuju neko mora da odgovara i da se u sve se moraju uključiti nadležna tužilaštva.

– To je potrebno jer se mi, građani i narodi u BiH, zapravo nalazimo u istom `koncentracionom` logoru u koji smo zatvoreni sa migrantima i praktično osuđeni na nebezbjednost – rekao je Galijašević, komentarišući nedavni sukob oko 2.000 migranata u Blažuju, u kojem su povrijeđeni policajci i službenik prihvatnog centra, te oštećena policijska vozila i nanesena veća materijalna šteta.

On je ponovio da je ovaj sukob posljedica lošeg i antiustavnog pristupa Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara i resornog ministra Selme Cikotića prema migrantskoj krizi.

Galijašević je naglasio da je očigledno da migranti znaju da imaju “podršku” za ono što rade, zbog postojanja podijeljenosti u politici prema njima.

Autor: SRNA/Srpskainfo