Jedna od aktivnosti obuhvaćenih MEG projektom je i projekat rekonstrukcije vodovodne mreže i kućnih priključaka u ulicama Ive Andrića i VI Krajiške brigade u Gomjenici. Ovaj projekat se finansira donacijama MEG-a u iznosu od 50%, a 50% sredstava obezbjeđuje Grad Prijedor. “Vodovod” Prijedor je uradio potrebnu projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju mreže, izvođač radova je firma „Prijedorputevi“, a nadzor vrši „Zavod za izgradnju grada“.

Prema ugovoru sa izvođačem, „Vodovod“ vrši prespajanje fazonskih komada i vodomjera sa starog na novoizgrađeni cjevovod. U navedenim ulicama u naselju Gomjenica ispitivanje je završeno i „Vodovod“ je krajem prošle godine izvršio zatvaranje i blindiranje mreže.

Sutra se nastavlja spajanje oko 25 novih potrošača u Ulici Ive Andrića (Baltine Bare).

U slučaju da kod nekog potrošača nije izvršeno prespajanje, molimo da se javi u službu za razvoj i ekologiju „Vodovoda“ a.d. Prijedor.

Ovom rekonstrukcijom i sanacijom riješiće se veliki problem sa gubicima vode u ovom dijelu vodovodnog sistema, koji su rezultat dotrajale vodovodne mreže, stare preko 50 godina, čiji su profili suviše mali da bi obezbijedili uredno vodosnabdijevanje.