Pripadnici Policijske uprave Banjaluka sproveli su sinoć akciju “Dolar” u kojoj je uhapšeno više lica. Objavljen je i video snimak hapšenja.

Uhapšena lica su iz Republike Srpske, Srbije i Slovenije.

RTRS nezvanično saznaje da je slobode lišeno ukupno 11 lica:

1. Lari Živković – vlasnik,
2. Adna Muhader iz Banjaluke,
3. Nina Šajić iz Banjaluke
4. Marta Veljković- Srbija
5. Ana Stakić – Srbija
6. Zvezdana Danić – Srbija
7. Nina Kosanović – Srbija
8. Bernard Ćosić- državljanin Slovenije, kod njega je pronađena opojne droga kokain,
9. Alen Duranović – državljanin Slovenije – izdržavao kaznu zatvora od tri godine za drogu,
10. Mirhad Ferhativić – državljanin Slovenije i BiH (Cazin) za kojim je bila potjernica interpola, obustavljena i koji je izdržao kaznu zatvora od šest godina zbog krađe vozila
11. Miroslav Savanović – državljanin Slovenije hapšen u Italiji za drogu

Podsjećamo, ove osobe su uhapšene tokom racije u ugostiteljskom objektu u Banjaluci, a u okviru akcije usmjerene na otkrivanje prostitucije i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Operativna akcija “Dolar” realizovana je tokom prethodne noći i traje kriminalistička obrada lica i rad na dokumentovanju tog predmeta.

– Sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a određene aktivnosti u vezi s akcijom i dalje su u toku – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se precizira da je u okviru ove akcije obavljena racija u ugostiteljskom objektu u Banjaluci, vlasništvo lica čiji su inicijali L.Ž. iz Prnjavora, koji je uhapšen zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela navođenja na prostituciju i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Uhapšena su i lica čiji su inicijali A.M. i N.Š. iz Banjaluke, te M.V, A.S, Z.D. i N.K. iz Srbije zbog osnova sumnje da su za novac pružala seksualne usluge u ugostiteljskom objektu, a od tih osoba oduzeta je određena količina novca, navodi se u saopštenju.

Takođe, uhapšena su i četiri državljanina Slovenije – B.Ć, kod kojeg je pronađen kokain, te M.S, A.D. i M.F. za koje je izvršenim testiranjem utvrđeno da su pozitivni na prisustvo te droge.

Autor: RTRS