Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Željko Babić nezadovoljan je stanjem u toj stranci i nije isključeno da bi je mogao napustiti.

Potvrdio je ovo Babić za Srpskainfo, ističući da je o svemu obavijestio i rukovodstvo stranke, odnosno predsjednika Mirka Šarovića, koji mu je sugerisao da još jednom o svemu razmisli.

– Još sam član SDS i poslanik ove stranke u parlamentu Srpske. U narednih mjesec dana ću dobro da razmislim o svemu i vidjeću da li ću otići ili ostati u stranci. Ukoliko budem otišao razlog za to neće biti novac ili nešto slično već isključivo nezadovoljstvo unutarstranačkim odnosima – istakao je Babić.

Na pitanje čime je nezadovoljan, Babić ističe da je nezadovoljan odnosom rukovodstva stranke prema članstvu SDS, odnosno prema ljudima koji su iskreno u toj stranci.

– Tražim drugačiji odnos prema članstvu i bolje međuljudske odnose. Isto tako, smatram da bi neko trebao da snosi odgovornost za loše izborne rezultate koje smo napravili na proteklim Lokalnim izborima. Do sada niko nije odgovarao za to, a trebao bi – ističe Babić.

On dodaje da je u SDS već 12 godina i da je u tu stranku uložio sebe, porodicu, firmu i sve što ima, te da je emotivno vezan za nju.

Babić ističe da SDS mora biti ono što je bila i ranije, a to je jedna velika porodica u kojoj se ljudi međusobno uvažavaju, poštuju i pomažu.

– Ne može biti pojedinac rješenje za SDS već svi mi zajedno koji činimo tu stranku. Niko nije protiv dolazaka novih članova, niti širenja stranke, već je potrebno da se uvažavaju svi njeni članovi i da SDS funkcioniše na timskom radu – ističe Babić.

On je potvrdio da trenutnim stanjem u stranci nisu zadovoljni ni poslanici Davor Šešić i Milan Tubin.

Babić ističe da po njegovim informacijama Tubin već pregovara sa drugim strankama o eventualnom prelasku.

Izvor: Srpskainfo