Nedavno razrješeni šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno vatrogasno-spasilačke jedinice Mladen Ćućun, će se po svemu sudeći vratiti na svoje staro radno mjesto.

Jedna od prvih odluka gradonačelnik Draška Stanivukovića je bila da smjeni prvog čovjeka gradske civilne zaštite, a kao razlog je bila navedena “sporna nabavka automobila”.

Ćućun je premješten na novo radno mjestu u komunalnu policiju, odluka, na koju se on žalio, dovela je do novog preokreta u toj priči.

Prema dostupnim informacijama, Odbor za žalbe zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Banjaluka je na sjednici održanoj 19. januara donio je rješenje kojem se u cjelosti usvaja žalba Mladena Ćućuna izjavljena 15. januara i poništava se rješenje gradonačelnika.

– Ta odluka Odbora za žalbe znači da je rješenje o mom razrješenju, odnosno premještaju na drugo radno mjesto, u potpunosti nezakonito i to po dva osnova. Prekršen je član 89 Zakona o državnim službenicima i namještenicima u lokalnoj samoupravi i prekršen je Zakon o radu, jer je ranijom odlukom premješten radnik koji je na bolovanju. To znači da sam ja automatski vraćen na svoje radno mjesto šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno vatrogasno-spasilačke jedinice, ali nisam prisutan na poslu jer sam i dalje na bolovanju – naveo je Mladen Ćućun.

Kazao je da gradonačelniku ostaje samo mogućnost da pokrene upravni spor.

– Mislim da su to samo dodatni troškovi i na njemu je postupak dokazivanja da je on u pravu – dodao je Ćućun.

Izvor: Srpskainfo