Osećaj povezanosti s drugom osobom tokom seksa može da bude jedno od najispunjenijih i najzadovoljnijih iskustava. No, ponekad se uprkos čežnji za većom bliskošću u životu borimo s istinskim intimnim seksom.

Šta je intimni seks? Intimni seks je seks koji uključuje puno intimnosti između partnera. Umesto da koriste seks za čisto zadovoljenje sebe, vi i partner ste u potpunosti prisutni u stvaranju zajedničkog iskustva na obostrano zadovoljstvo. Ne postoji jedinstveni pristup onome što se smatra “intimnim”, jer su seksualne i emocionalne razlike među ljudima nezamislivo velike.

Ključni faktori povezivanja su poverenje, sigurnost i otvorenost. Kad se osećate potpuno sposobnim da se otvorite prema partneru i pokažete mu privatnu stranu sebe koja je obično skrivena od sveta, rađate vezu poverenja iz koje može da izraste bliskost.

Saveti za intimniji seks:

1. Tretirajte seks kao umetnost, a ne kao nauku

Morate da promenite način na koji razmišljate o seksu. Seks mnogi smatraju naukom ili tehnikom, pa gledaju videosnimke o tome ili čitaju knjige kako bi im tačno pokazale šta i kako treba da rade. Ali seks je umetnost, a ne nauka. Budite otvoreni za doživljavanje seksa na različite načine, razumevajući da će seks uvek izgledati drugačije ili možda neće biti ono što ste zamislili.

2. Dodirujte se više

Pokušajte više da se dodirujete. Ne dodirujte se samo kada želite seks. Dodirujte se tokom celog dana. Dodirujte se dok razgovarate ili sedite i gledate film. To može da bude lagani dodir dok se smjete ili slično. Možete se čak držati za ruke ili grliti dok gledate TV ili film ili dok hodate.

Sve to pomaže u stvaranju sve veće intimnosti i bliskosti što će kasnije vrlo pomoći u seksu.

3. Masturbirajte zajedno

Međusobna masturbacija može da bude izvrstan način za poboljšanje veze s partnerom. Takođe omogućava priliku da partneri uče jedno od drugog o tome kako, kada i gde im najviše odgovara dodirivanje.

Ovim ćete povećati poverenje, a korisno je i za drugog partnera jer mu dajete putokaz za vaše telo. Osećaćete se snažnije, a samim tim i prijatnije što može da poveća vašu seksualnu vezu.

4. Istraživanje novih stvari

Deljenje seksualne intimnosti na daljinu putem seksi videopoziva ili telefonskog seksa, može da bude dobar način za zajedničko istraživanje novog tipa veze.

Ponekad provođenje previše vremena zajedno može da zaguši intimne veze. Iz tog razloga dobro je da se nekad malo odvojite i isprobate nove stvari poput seksa na daljinu.

5. Eksperimentišite s analnom igrom

Stručnjaci preporučuju analni seks kao dobar način za unapređenje intimnosti. Analna igra zahteva da idete polako i sklona je podsticanju još češće komunikacije od ostalih vrsta seksualne igre. Taj postupak može na neočekivan način da produbi bliskost ljudi.

Ako želite da istražite analni seks, onda vam bitnu ulogu nakon komunikacije, igra lubrikant. Lubrikant na silikonskoj bazi savršen je za analnu igru.

6. Pokušajte s tantričkim seksom

Tantrički seks je pristup seksualnosti koji se zasniva na negovanju duboke, duhovne veze između partnera kroz disanje, energiju i dodirivanje. Svako zainteresovan za intimni seks može da ima koristi od uključivanja osnovnih tantričkih principa i tehnika u svoj seksualni repertoar.

7. Razgovarajte o tome šta želite, a šta ne želite

Deo intimnog seksa je mogućnost razgovora o seksu koji imate.

Komunikacija o seksualnim odnosima ključ je povećanja intimnosti. Budite otvoreni i jasno komunicirajte s partnerom šta želite, a šta ne. To je jedan od ključnih kvaliteta za povezivanje i dublju intimnost.

8. Zajedno istražujte

Ako već imate ideju o vrsti stimulacije koju želite ili imate potrebu da podelite sa svojim partnerom, probajte zajedno da istražite šta biste sledeće mogli da isprobate.

Isprobavanje novih seksualnih igračaka ili položaja može da bude sjajan način da pojačate bliskost i intimnost.

9. Istražite osećaj znatiželje

U ranim fazama veza obično smo znatiželjniji i skloniji eksperimentisanju. Isprobavamo različite vrste dodira i ostajemo znatiželjniji. Ako još uvek možete i pronalazite određenu vrstu znatiželje kod partnera na dobrom ste putu.

Položaji za intimni seks:

1. Gledanje u oči

Pogled u oči tokom seksa stvara duboku intimnost. Ako imate seksualnu igračku ili vibrator, igrajte se s partnerom i gledajte se međusobno u oči dok se igrate. Recite nešto slatko i romantično. Zatim se polako, ako želite, trljajte jedno o drugo, dok se gledate.

2. Jastuk ispod karlice

Da biste povećali intimnost ili intenzitet, stavite jastuk ispod karlice dok podižete noge. Neka se vaš partner nasloni na vas kako bi se trljao o vaše genitalije.

3. Kašika

Ovo je jedna od najudobnijih poza u seksu, a često kažu da je za “lenje” jer niko ne mora previše da se muči. No, žene je vole jer pritom partner može da ih ljubi i grli, a prema nekim istraživanjima muškarci u ovoj pozi mogu da izdrže “duže”, prenosi 24sata.hr.